Mere end 10 års parløb med Overbeck

Danish Crown Sæbys samarbejde med Overbeck har blandt andet resulteret i en helt unik pluk-conveyor, som ikke kræver smøring og dermed ikke indebærer risiko for oliedryp på produkterne.

– Jeg var på besøg i et kyllingeslagtehus, hvor de lavede conveyor på en anden måde. Og så tænkte jeg, at det kunne også lade sig gøre her hos os. Så jeg præsenterede min ide for Kristian fra Overbeck, og så udviklede vi sammen den løsning, som vi bruger i dag her på slagteriet.

Sådan fortæller maskinchef hos Danish Crown i Sæby, Christian Frederiksen.

Løsningen, der blev implementeret i 2017, er inspireret fra kyllingeslagteindustrien og er af en anden conveyor-form end den, der traditionelt bruges på svineslagterier:

– For det første er der ikke smøring på, hvilket betyder, at der ikke er risiko for oliedryp. Og så er den meget enkel i sin opbygning og meget nem at vedligeholde og servicere. 

Fleksibel opgaveløsning

Pluk-conveyoren er blot en af de ting, Danish Crowns svineslagteri i Sæby har fået ud af gennem mere end 10 år at have benyttet Overbeck som leverandør. Ud over projektopgaver i form af nyudvikling af anlæg og maskiner samt levering af traditionelle båndanlæg og renovering af eksisterende udstyr udfører Overbeck også løbende service på slagteriets anlæg.

– De er hernede næsten hver weekend, hvor de udfører service, renovering og mindre tiltag. De har en del projekter i gang her, og de løser opgaverne, når det passer ind i vores produktion, fortæller maskinchefen og uddyber:

– Vi producerer i toholdsskift alle fem hverdage, så derfor passer det perfekt, at Overbeck er her i weekenderne. Og hvis det er akut, kommer de her aften eller tidlig morgen, når det passer ind, så vi undgår produktionsstop.

Kompromisløs kvalitet og hurtig eksekvering

Christian Frederiksen kalder Overbeck for ”en rigtig god sparringspartner” til at finde den rigtige løsning, når der opstår nye behov eller udfordringer i produktionen i Sæby.

– Vi har en god synergi med Overbeck. De kender fabrikken, de kender vores standarder, og de er gode til at komme med løsningsforslag.  Og så er de også stærke på både monteringstid og pris uden at gå på kompromis med kvaliteten, lyder det fra Christian Frederiksen.

– Der er ikke en finger at sætte på kvaliteten af deres arbejde, både når det gælder service og de øvrige løsninger, de leverer til os.

Det leverer Overbeck til Danish Crown, Sæby:

  • Nyudvikling af maskiner og anlæg
  • Traditionelle båndanlæg
  • Service, reparation og renovering af eksisterende anlæg
IMG_0049IMG_0047