Med hjælp fra Overbeck har Danish Crown i Holsted sørget for, at produktionsmedarbejderne på det store kreaturslagteri har fået optimeret det fysiske arbejdsmiljø.

Danish Crown Beef i Holsted er et af Europas mest moderne kreaturslagterier. Her slagtes der i gennemsnit 4.500 kreaturer om ugen, hvilket svarer til ca. halvdelen af alle de kreaturer, der ugentlig slagtes i Danmark. Og med en produktion på mere end 350 ton hakket oksekød om ugen – svarende til 600.000 bakker af dem, der sælges i supermarkederne – står Holsted-slagteriet for ca. 60 pct. af den samlede mængde hakkekød, danskerne spiser hver uge. 

For produktionsmedarbejderne hos Danish Crown i Holsted har samarbejdet med Overbeck bl.a. resulteret i et forbedret fysisk arbejdsmiljø. Det er sket med Overbecks hjælp til fremstilling af manuelle arbejdspladser, der sikrer, at medarbejdernes arbejdsstillinger ergonomisk er optimeret ude i produktionerne.

– Overbeck leverer specialløsninger inden for mekanik, primært til vores rustfri afdeling. Vi bruger dem til opgaver, der er lidt komplekse, og som kræver skræddersyede løsninger, fortæller teknisk chef hos Danish Crown Holsted, Loui Johansen. 

Aflaster medarbejdere

– Hvis vi fx har udfordringer i forhold til arbejdsmiljø, hjælper de os med at få udformet arbejdspladser, der lever op til de krav, der stilles, både i forhold til arbejdsmiljø, men også til kapacitet, forklarer han videre.

Til en pakkelinje på detailproduktfabrikken, hvor to medarbejdere står og pakker produkter i kasser, har Overbeck leveret manuelle arbejdspladser. Og de er udformet, så de sikrer, at medarbejderne står i den rigtige højde i forhold til transportbåndet og dermed undgår uhensigtsmæssige arbejdsstillinger.

Herudover har Overbeck udviklet og leveret en løsning, der transporterer produkterne hen til en robot, der pakker dem i kasser, når medarbejderne skal aflastes.

– Med Overbecks løsning bliver produkter fra flere linjer via transportbånd ledt hen til robotten, som så pakker dem. Det var en vanskelig opgave, de blev stillet overfor, fordi der var mange ting, der skulle spille sammen. Men de løste den til vores fulde tilfredshed, lyder det fra Loui Johansen.

”Overbeck forstår vores behov”

En væsentlig grund til, at Overbecks løsninger fungerer så godt, som de gør, er ifølge den tekniske chef hos Danish Crown i Holsted, at de gennemgår forhåndstest inden implementering. Hvilket også var tilfældet med den løsning, Overbeck leverede i forbindelse med automatiseringen på pakkelinjen:

– Vi havde nogle af vores egne folk med til testen oppe hos Overbeck, og så kunne de jo vurdere, hvad der fungerede, og hvad der skulle justeres. Så der blev foretaget nogle små justeringer, og så var det klar.

Det er imidlertid Overbecks store knowhow om fødevareindustriens behov, Loui Johansen fremhæver som den helt store fordel ved dem som leverandør:

– De er gode til at forstå behovet. Det er deres helt store force. De har en stor indsigt i vores branche og forstår, hvad det er, vi laver og har brug for. Og så har de nogle gode ideer til, hvordan udfordringerne skal løses.

Det leverer Overbeck til Danish Crown Holsted:

  • Maskinlinjer
  • Conveyor-anlæg
  • Service og reparation
IMG_8209IMG_4835IMG_4834